Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Paradicsomos-sajtos rakott csirkemell

felvitel dátuma: 2011-12-08 23:41:39       mai nézettség: 1       nézettség: 4003
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 csirkemellfilé (60 dkg)
  • 1 ek. görög fűszerkeverék
  • 2+1+1 ek. napraforgó olaj
  • 1 kg burgonya
  • 1 babérlevél
  • , őrölt feketebors
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 4 paradicsom
  • 15 dkg mozzarella
  • ½ dl fehérbor
  • ½ kk. provence-i fűszerkeverék
  • 2-3 szál petrezselyem

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
  1. A csirkemelleket leöblítjük, fedeles dobozba egymás mellé fektetjük, mindkét oldalukat megszórjuk a görög fűszerkeverékkel, és meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal. Gondosan lefedjük, a hűtőben 4-12 órán át pácoljuk-érleljük.
  2. A burgonyát megmossuk, a babérlevéllel és egy kevés sóval ízesített vízben, héjában puhára főzzük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, nem túl vékony karikákra szeljük. A mozzarellát szálasra reszeljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 1 evőkanál olajjal kikenünk egy közepes méretű, csinos sütőedényt. A hús alól nagyobb serpenyőbe öntjük a pácolajat és felforrósítjuk. Beletesszük a csirkemelleket, megszórjuk sóval és őrölt borssal, élénk tűzön mindkét oldalukat megkapatjuk. Alájuk öntjük a bort, fedő alatt 5 percig pároljuk, aztán kiemeljük a serpenyőből. A pecsenyealjba szórjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk.
  4. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, kétharmadát egyenesen belekarikázzuk a sütőedénybe. Kissé megsózzuk, borsozzuk, a zsiradékkal együtt a tetejére simítjuk a párolt hagymát, végül elrendezzük rajta a húsdarabokat. A maradék burgonyát felkarikázzuk, a hús mellé fektetjük, tetejét betakarjuk a paradicsomszeletekkel. Meghintjük sóval, borssal, a paradicsomot a provence-i fűszerkeverékkel, az egészet a maradék egy evőkanál olajjal, végül a reszelt mozzarellával.
  5. A forró sütőben enyhe pirulásig sütjük (kb. 30 perc). Tálalás előtt 5 percig pihentetjük, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Friss vegyes salátát kínálhatunk hozzá.

Lajos Mari receptje

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 09

Húú!Ez nagyon fincsi lehet!!

0/10 Hani 2011 december 09

Köszönöm, tényleg az volt! Vasárnap sütöttem ezt a névnapi vacsira:-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.