2 közepes vöröshagyma, 3-4 ek olaj, fél kg darált disznóhús vagy teljesen apróra vágott csirkehús, 250 g-os gombakonzerv, ugyanekkora konzerv paradicsómszósz, fussili ( csavart tészta ), 1 ek oregánó, 1/2 ek bazsalikom, 1/2-1 dl tej, 1-2 dl víz, só, őrölt bors, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek lisz a sűrítéshez, néhány paradicsom a díszítéshez+reszelt füstölt sajt a tetejére.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Sós vízben kifőzzük a tésztát, külön serpenyőben pedig olajon megdinszteljük a vöröshagymákat, ráöntjük a húst. Ha megfehéredett, hozzáadjuk a gombát és kicsit megfonnyasztjuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a paradicsomszószt. Kb. 10 perc után felöntjük 1/2-1 dl tejjel és hagyjuk tovább főni. Ha hígnak tűnik a szaft, csomómentesre elkeverünk 1 dl vízben lisztet és besűrítjük vele, majd kóstolás után még megsózhatjuk. Ezután már csak egyet rottyan és tálalható is! Tányérra rakjuk a tésztát, kicsit meglocsoljuk ( olíva ) olajjal, fölé a szaftos húst, tetejére még melegében reszelünk sajtot és akkor szépen ráolvad+paradicsomot szelünk rá. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!