jólnézki demégnemettem 11
4 tojássárgáját
30 dkg porcukor
1,5 dl olajat
20 dkg rétesliszt
fél tasak sütöport
2 evökanál kakaópor
4 tojásfehérje
párizsi krém:
2 doboz /fél liter/ tejszínt
3 evökanál porcukor
1 vaníliáscukor
3 kanál kakaópor
5 dkg tejcsoki, vagy fözöcsoki
Elkészítjük a tésztát. 4 tojássárgáját habosra keverünk 30 dkg porcukorral. Jó habosra. Majd fokozatosan hozzáadunk 1,5 dcl olajat, de még mindíg mixeljük. Majd ugyanennyi , azaz 1,5 dcl vizet is fokozatosan hozzákeverünk, mixelünk. Ezzel is szintén jól elmixeljük. Adagolva hozzákeverünk 20 dkg réteslisztet és fél zacskó sütöport, majd 2 evökanál kakaóport és a legvégén a jó kemény habbá vert 4 tojásfehérjét. Elömelegített sütöben, kb.15-20 perc alatt megsütjük. Ne sokáig, hogy ne száradjon ki.
Elözö este elkészítjük a párizsi krémhez valót, ami abból áll, hogy 2 doboz /fél liter/ tejszínt ,3 evökanál porcukorral ,1 vaníliáscukorral és 2-3 kanál kakaóporal, göz felett megfözünk. Majd ezután másnapig hütöszekrényben lehütjük.Másnap mixerrel nagyon kemény habot verünk belöle és a tésztánkra kenjük szépen, egyenletesen. Ezután 5 dkg tejcsokit, vagy fözöcsokit reszelünk rá. Behütjük és szeleteljük.Igazi finomság. A lágy csokis tejszínes krém szinte elolvad a szájban.Nagyon -nagyon finom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!