Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Párizsi tejszinhabos csokoládés szelet

felvitel dátuma: 2013-06-09 13:19:36       mai nézettség: 1       nézettség: 2059
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

10 tojás

30 dkg porcukor

20 dkg rétesliszt

2 ek kakaópor

1 kk sutopor

 

A krémhez:

25 dkg margarin vagy vaj

15 dkg porcukor

2 csomag vaníliás pudingpor

5 dl tej

 

Ezenkivul:

6 ek cappuccinopor (a csokis izesitésu a legjobb)

250 ml víz

babapiskóta vagy piskótatallér

 

A párizsi krémhez:

5 dl habtejszin

20 dkg tejcsokoládé

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 16 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A tésztához való hozzávalókból 2 lapot sutunk kulon tepsiben a kovetkezoképpen: a tojásfehérjéket kemény habbá verjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojássárgájákkal is fokozatosan elkeverjuk. Végul a sutoporos lisztet és a kakaóport is hozzáadjuk. Sutopapíros tepsibe ontjuk a masszát és elomelegített sutoben 190 fokon kb. 8 perc alatt megsutjuk az egyik lapot. A megsult tésztalapokat hagyjuk kihulni. Majd a kihult piskótatésztákról lehúzzuk a sutopapirt.

Ezalatt elkészitjuk a krémet: a 2 csomag vaniliás pudingport a fél liter tejben suru krémmé fozzuk. Hagyjuk kihulni, majd a porcukorral habosra kevert margarinnal is simára keverjuk. A krém 2/3 részét az egyik kihult tésztalapra kenjuk.

A 6 ek cappuccinoport a 2,5 dl forró vizben elkeverjuk. Hagyjuk kihulni. Belemártjuk a piskótákat a cappuccinoba, és a krémes piskótalapra rakjuk egymás mellé. Ha maradt a cappucinoból, azt megihatjuk :D

A párizsi krémet az elozo nap tanácsos elkészíteni, mert a krémnek a hutoben dermednie kell. A habtejszínt egy edénybe ontjuk a csokoládéval egyutt. Addig fozzuk, amig a csokoládék el nem olvadnak benne. A tejszínnek fel kell forrnia! Levesszuk a tuzrol az edényt, hagyjuk kihulni a párizsi krémet és a hutobe tesszuk dermedni, hogy másnap felhasználhassuk.

Másnap sima krémmé keverjuk egy robotgép segítségével, a legmagasabb fokozaton. Vigyázzunk, hogy ne egyuk meg az egészet, mert nagyon finom a krém!  A párizsi krémet a piskótákra kenjuk, és befedjuk a másik piskótalappal, amelyre rákenjuk a maradék pudingkrémet.

Tetejére készíthetunk még 100 g fehér csokoládéból és 200 ml savanyú tejszínbol krémet, amelyet vizgoz felett megolvasztunk. A piskóta tetején egyenletesen elsimitjuk a mázat. Megszórhatjuk kakaóporral is.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.