Párizsis tejszines tészta: A tésztához 500 g tészta - spagati (száraz) A szószhóz 1 púpozott evőkanál olaj 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 350 g párizsi 2 db 150 ml főzőtejszín (15-20%-os) 150 ml 2,8%-os tej 1 evőkanál búzaliszt só 1 kiskanál Vegeta feketebors (őrölt) A tetejére: 150 g trappista sajt (reszelt)
Először enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni a spagetit.én nem törtem el hosszúan föztem ki kb. 15 perc alatt elkészül. Közben elkészíthetjük a "mártást" a vöröshagymát megpucolom és nagyon apró vágom. Egy magas fazekba olajat rakok bele a hagymát ha üvegesre párolt bele a fokhagymát reszelve. Eközben fel csikozzuk a párizsit, majd hozá adjuk a hagymához a fokhagymához. 5 percen át pirítsuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt.fűszereztem só bors és vegeta. Addig csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, majd ezt is öntsük a sonkára, majd a mártást sűrűségűre sűrítsük be. A közben készre főtt tésztát szűrjük le. Egy kivajazott, minimum 30x20 cm-es, 5 cm magas tepsibe rakunk a tészta felét és rá öntjük a szószt és a megmaradt tésztát rá rakjuk a szósz rá és a tetejére reszeljünk rá a trappista sajtot. Kb. 60 perc alatt süssük aranybarnára 180 c on. Nagyon finom!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!