Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy lapocka
1 szál parasztkolbász
20 dkg füstölt szalonna
2 db nagyobb burgonya
½ kg tarhonya
4 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
só
1 tk. őrölt fekete bors
1 tk. őrölt kömény
2 ek. pirospaprika
Előkészítés: A hagymát finomra a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A szalonnát is apróra felkockázzuk.. A kolbászt karikákra szeleteljük.
Elkészítés: A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A maradék szalonnát kiolvasztjuk és arany barnára pirítjuk rajta a tarhonyát. Ha a hús puhulni kezd beletesszük a tarhonyát, burgonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, tarhonya, burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.
Ha nem bográcsban készítjük /vagy nincs elég nagy lábosunk /csinálhatjuk úgy is,hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos,burgonyás pörkölttel.
Bográcsban elkészítve legfinomabb!!
Jó étvágyat kívánok!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!