Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Pávaszem

felvitel dátuma: 2014-07-27 19:43:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1883
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók

a tésztához

50 dkg liszt 
20 dkg zsír 
3 evőkanál cukor 
3 tojás sárgája 
2 dkg élesztő/ vagy egy tasak instant élesztő 
1/2 cs. sütőpor 
1 csipet só 
1/2 citrom reszelt héja 
és annyi tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta 


a töltelékhez: 

3 tojásfehérje 
20 dkg darált dió 
15 dkg porcukor 
1 vaniliáscukor 
1/2 citrom reszelt héja, és egy kcsi a levéből is 
vegyes gyümölcs lekvár ( 1-1.5 40 dkg-os üveg) 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés

1.A lisztet, cukrot, por élesztőt, sütőport, sót, citromhéjat összekeverjük, elmorzsoljuk  a zsírral, és összegyúrjuk a tojás sárgákkal, és némi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.( Ha rendes élesztőt használunk  akkor kb. 1/2 dl cukros tejben felfuttatjuk  és úgy adjuk  a többihez

2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. 

3. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat és azzal is habosítjuk még kicsit. 

4. Kanállal lazán belekeverjük  a darált diót. Egy sűrű diós krémet kapunk .

5. Az egyik tésztaadagot kb 4 mm vastagra téglalappá nyújtjuk. A hossza akkora legyen hogy keresztben beférjen a tepsibe! 

6. Az egész felületét megkenjük  lekvárral, majd a két széle felől feltekerjük a téglalap hosszabb oldalait, de úgy hogy középen kimaradjon egy kb 2-3 ujjnyi szabad terület. 

7. Kivajazott  vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük  a tésztát, eligazgatjuk , és a középen kimaradt részt "feltöltjük " a diós habbal. 

8.A másik két tésztarésszel ugyanígy járunk  el, egymás mellé tesszük őket így a 3 rudat egymás mellé helyezve, egyszerre tudjuk  sütni. 

9. Előmelegített sütőben,közepes lángon sütjük ,( 180 celsius) amíg szép világos barna nem lesz a tészta. ( Kb 40 perc) .Ha kihült kb 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és porcukorral meghintjük

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.