5 tojás fehérje
20 dkg cukor
1 csipet só
1 ek. ecet
1 ek. étkezési keményítő
4 dl habtejszin /én Hulala-t használtam, nem kell bele cukor és jó az állaga./
1 db vaniliarúd
gyümölcsök
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. Mikor már jó kemény a hab a cukrot, lassan adagolva még tovább keverjük. Az utolsó adag cukorral együtt adjuk hozzá az ecettel elkevert étkezési keményítőt.
Egy sütőlemezre sütőpapirt teszünk amire egy 22-26 cm átmérőjű kört rajzolunk./ egy kapcsos tortaformát körbe rajzoltam/. Ha nem szilikonos a sütőpapírunk, akkor kicsit bekenjük olajjal. Ebbe a körbe simítjuk bele a felvert tojáshabot úgy hogy közepén egy mélyedést alakítunk ki, vagyis kicsit felhúzzuk a széleken a habot.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd 130-140 fokra mérsékeljük, / vagy takaréklángra vesszük/. Másfél óra hosszat sütjök, illetve szárítjuk a sütőben. Ha letelt az idő, lekapcsoljuk a sütőt, félig nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne kihülni a habkorongot.
Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját és ha megsült, akkor se vegyük ki, mert megrepedezik!
A hideg habkorong mélyedésébe belekanalazzuk a vaniliamagokkal ízesített, felvert tejszinhabot, a tetejére pedig különféle gyümölcsöket halmozunk. Almát, körtét fahéjjal, csillagánizzsal ízesített vörösborban főztem meg.
Az a jó, ha a gyümölcsök között savanykás is van, pl.: kivi, gránátalma mag.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!