Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pavlova torta

felvitel dátuma: 2011-04-08 17:30:32       mai nézettség: 1       nézettség: 1558
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

 

A tortalaphoz:
4 tojásfehérje
10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor)
csipetnyi só
egy kiskanál ecet
1 csapott evőkanál étkezési keményítő.

  

A töltelékhez:
fél liter habtejszín
1 púpos evőkanál porcukor
ha nem rögtön tálaljuk a tortát: 2 csomag habfixáló. (Habtejszín és cukor helyett használhatsz Hulala növényi tejszínt is, ha nagyon stabil habot akarsz vagy ha a tortának órákat állnia kell tálalás előtt.)

Eper, málna, ribizli, szeder vagy más gyümölcs (akár vegyesen is) megtisztítva, darabolva.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeveréses sütőnél 130 fokra).

A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)

Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig.

Egy sütőpapírra fekete filctollal egy 20-22 cm átmérőjű kört rajzolunk.
A sütőpapírt megfordítjuk és egy tepsibe rakjuk.
A kör remélhetőleg átlátszik a másik oldalra is!
A habot a körvonalon belülre halmozzuk úgy, hogy egy lapos korongot kapjunk, aminek a közepe kicsit mélyebb, mint a széle.

    

Az óriáshabcsókot a sütőbe tesszük. A sütési idő 90 perc. Közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. Sőt, a másfél óra leteltével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki.

Miközben a hab hűl, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ha kell feldaraboljuk.

A kihűlt habcsókot egy tortatálra tesszük.

A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöt.

A torta tálalható.

Szakács: kapperbika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Miskei Erzsébet 2011 április 09

Biztos jo lehet,én kiprobàlom, mivel szeretjük a habcsokot és a tejszinhabot.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.