Jól néz ki nagyon!!!
A tortalaphoz: 4 tojásfehérje, 10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor), csipetnyi só, egy kiskanál ecet, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő.
A töltelékhez: fél liter habtejszín, 1 púpos evőkanál porcukor, vagy fél liter hulala növényi habEper, málna, ribizli, vagy bármilyen más gyümölcs (akár vegyesen is) megtisztítva, darabolva.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig. Egy sütőpapírra fekete filctollal egy 20-22 cm átmérőjű kört rajzolunk. A sütőpapírt megfordítjuk és egy tepsibe rakjuk. A kör így átlátszik a másik oldalra is! A tepsit leolajozzuk, majd a sütőpapírt szintén, így biztosan le tudjuk majd szedni a habcsókot sütés után. A habot a körvonalon belülre halmozzuk úgy, hogy egy lapos korongot kapjunk, aminek a közepe kicsit mélyebb, mint a széle, ide fogjuk majd rakni a krémet. A felfűtött 180 C-os sütőbe tesszük és rögtön visszavesszük a hőfokot 150 C-ra. Sütés közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. A habcsók akkor van kész ha érintésre szilárd a szine halvány rózsaszínesen fehér. A sütési idő 55-75 perc ez nagyban függ a sütőtől. A sütés végeztével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki. Miközben a habcsók hűl, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ha kell feldaraboljuk.A kihűlt habcsókot egy tortatálra tesszük. A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöt. Még finomabb lesz a süti ha a gyümölcs egy részét leturmixolod és a tejszínhabra csorgatod.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!