4-5 db padlizsán
1 fej hagyma
1,5 dl olaj
só és pár csepp citromlé
A padlizsánt egészben ,héjában megsütjük a tűzhely platniján (lehet tárcsán a szabadban ,de mindenképpen fémlapon).Minden oldalát ,forgatva sütjük egyenletesen míg a héja kiszenesedik.Azután lehámozzuk és hagyjuk egy picit lecsöpögni,majd műanyag vagy fakéssel aprítjuk.
Tálba tesszük és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,pár csepp citrom levet,sót ízlés szerint és az olajjal kikavarjuk.
A friss padlizsánba lehet tenni egy nyers tojás sárgát is vagy akár majonézt.Pirítóssal,paradicsommal,paprikával mennyei.Jó étvágyat !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!