Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Pehelykonnyu burgonyás pogácsa

felvitel dátuma: 2012-11-03 23:02:52       mai nézettség: 1       nézettség: 3567
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

30 dkg liszt (érzésre, hogy ne ragadjon, de lágy tésztát kapjunk

25 dkg puha margarin

3 db kozepes nagyságú burgonya

1 dl langyos tej

csipetnyi cukor

2 dkg éleszto

1 tojássárgája

2 csapott tk 

 

Tetejére:

1 tojássárgája

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Ha kenyérsutogépben dagasztjuk, akkor a lisztben elkeverjuk a sót és a cukrot. A margarint, a tojássárgáját és a burgonyát beletesszuk az ustbe, ráontjuk a lisztet, amelynek kozepébe kis mélyedést csinálunk, ebbe morzsoljuk az élesztot, ráontjuk a langyos tejet, és elindítjuk a dagasztás programot. Ha végzett a gép, akkor kiveszem a tésztát egy kelesztotálba és 1 órát kelni hagyjuk.

A kézi dagasztásnál a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjuk a sót, hozzáadjuk az élesztos tejet, majd a tojást, a margarint, a fott burgonyát, és jól osszegyúrjuk. Kelesztotálban 1 órán át kelni hagyjuk.

Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtom, majd félbe hajtom, és még egyszer jól osszehajtom. Így 8 rétegu lesz. Nem kell pihentetni kozben, hanem rogton ismét kinyújtom, kb. ujjnyi vastagságúra és késsel bekockázom a tetejét, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

Sutopapíros vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe rakom a pogácsákat, ahol pihenhetnek 5-10 percet. Aztán a tetejét lekenem tojássárgájával és elomelegített sutoben 200 fokon alul-felul sutoben, holégkeverésesnél 180 fokon kb. 20 percig sutom.

TIPP: Készíthetjuk maradék burgonyapurébol is, de ebben az esetben a margarinból is kevesebbet tegyunk kb. 18-20 dkg-t, hisz a puré is tartalmaz  valamennyi vajat. Ha késobb van idonk kiszaggatni a pogácsákat, akkor huvos helyen tobb órát is pihenhet.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.