7 tojás
10 kanál porcukor
4 kanál méz
késhegynyi fahéj
10 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 szem kerek piskóta
Krémhez:
3 evőkanál kakaó
1 főzős puding
3 dl tej
narancs dzsem
10 dkg Ráma
10 dkg cukor
Szilva lekvár
Tetejére:
2,5 dl Hullala hab alap
A 7 tojás sárgáját kikavarjuk 2 kanál porcukorral és 4 kanál mézzel.
Késhegynyi fahéjat teszünk bele, és 8 evőkanál porcukorral tovább kavarjuk.
A 10 evőkanál lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával összevegyítjük, és hozzáadjuk.
A tojásfehérjéket 1 evőkanál vízzel keményre verjük, és az előző masszába óvatosan beleforgatjuk.
Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.180 fokon 20 perc alatt .
Közben elkészítjük a főzött pudingot a tejjel és cukorral.
Lehűtés után belekeverjük a narancs dzsemet és a kakaóval kikevert Rámát.
Összeállítása úgy történik hogy a Piskóta lapot megkenjük szilva lekvárral ,erre rárakjuk a kerek piskótákat és a kihült krémet a tetejére kanalazzuk.
Így berakjuk a hűtőbe picit pihenni, amíg a Hullala habot felverjük.
Legvégül a habot is rárakjuk a tetejére .
Nagyon finom
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!