Nagyon szép!!:))
A tésztához:
25 dkg kenyérliszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg éleszto
2,7 dl langyos víz
1 tk cukor
3 dkg vaj
2 tk só
A toltéshez:
45 db koktélvirsli (vagy 2-3 centis darabokra vágott virsli)
Tetejére:
1 ek szezámmag
A fozéshez:
1 l víz
5 dkg szódabikarbóna
2 tk só
A lisztet egy tálba tesszuk. Kozepébe kis fészket képezunk ki. Beletesszuk a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztot és felontjuk a langyos vízzel. Hagyjuk, hogy az éleszto felfusson, kb. 15 perc. Ekkor hozzáadjuk a tobbi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjuk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 45 darabra vágjuk. A tésztadarabokat a tenyerunkkel kilapítjuk, vagy sodrófával kinyújtjuk, majd beletekerjuk a virsliket, az alján és a szélein osszecsippentjuk a tésztát.
A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A megtoltott tésztadarabokat újabb kelesztés nélkul, fél percig fozzuk a lobogó vízben. Szurolapáttal kiszedjuk és jól lecsepegtetjuk, esetleg konyhai papírtorlovel (vigyázat, ragad a tészta!) felitatjuk a felesleges vizet (szitára raktam, amelyre a sult krumplikat szoktam kiszedni).
Sutopapíros lemezre (tepsire) rakosgatjuk és megszórjuk a szezámmaggal. 210 fokra elomelegített sutoben 20 perc alatt szép barnára sutjuk.
(Eredeti recept: tucsokbogár konyhája)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!