Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » Petőfi rostélyos burgonyafánkkal

felvitel dátuma: 2012-05-29 09:41:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2690
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet marhahús /rostélyos,marhacomb vagy felsál/

10 dkg füstölt szalonna

3 fej hagyma

2 db tv paprika

4 gerezd foghagyma

2 evőkanál paradicsomsűrítmény

1 evőkanál pirospaprika

½ teáskanál tört köménymag

1 teáskanál szárított majoránna

, bors ízlés szerint

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A marhahús széleit bevagdosom, majd kicsit kiverem, sózom, borsozom, mustárral megkenem, beleteszem egy zárható edénybe, és öntök olajat, úgy hogy betakarja. Hűtőbe teszem éjszakára. /lehet 2-3 napra is/.

Az apró kockára vágott szalonnát  zsírjára sütöm, ha kész kiszedem a zsírból egy nagyobb sütőtálba. A szalonna zsírban elősütöm 1-1 percig a bepácolt húsokat, majd a szalonna tetejére teszem. A visszamaradt zsiradékban /ha kevés teszek hozzá még olajat/, üvegesre párolom az apró kockára vágott hagymát és paprikát. Ha kész teszek 2 ek paradicsomsűrítményt és azzal is kicsit pirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom a tört köményt, belemorzsolom a majoránnát és végül a vékony szeletekre vágott foghagymát is rászórom és elkeverem. A tetejét megszórom pirospaprikával, ezután felöntöm kevés vízzel. Egy-két percig közepes hőfokon forralom, megkóstolom, kell-e még fűszerezni, majd az egészet a tálban lévő húsra öntöm. Összerázom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat. Lefedem és addig főzöm lassú tűzön míg a hús meg nem puhul. /Lehet sütőtálba is tenni, akkor fóliával letakarom és 160 fokos sütőben kb.másfél óráig sütöm./  Ha elkészült, óvatosan kiszedem a húst, és egy kicsit botmixerrel összedolgozom a levet, majd a húst visszateszem, és tálalásig melegen tartom.

 

 

 

Krumplisfánk

 

Hozzávalók::

 

40 dkg liszt, 40 dkg főtt krumpli, 1 tojás, 4 dkg élesztő, 1 ½ dl tej, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál , olaj a kisütéshez

 

A megfőtt, kihűlt krumplit átnyomom, hozzáadom a kicsit felvert tojást, a lisztet, az előzőleg  cukros tejben felfuttatott élesztőt, sót. /Kicsit nehezen áll össze, de folyadékot ne adj már többet hozzá./ Letakarom az összegyúrt tésztát és duplájára kelesztem /kb3/4 óra/

1, 5 cm vastagra kinyújtom és pogácsaszaggatóval kiszúrom. Míg az olaj melegszik hagyom kelni a gyúródeszkán. Forró olajba kisütöm.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 május 29

Nem írom mindegyik recepted alá, hogy mentettem. Köszi ki fogom próbálni őket.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.