Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pettyeske

felvitel dátuma: 2011-08-22 09:42:22       mai nézettség: 1       nézettség: 2491
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dk olvasztott margarin

Krémhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin

Töltelékhez (pettyekhez):

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg őrölt dió
  • 10 cl kaszinó rum
  • feketekávé, amennyi szükséges

Csokoládémáz:

  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg kakaó
  • ½ dl víz
  • 2 dkg vaj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A piskótához valókat összedolgozzuk. A Konyhaművész Pro Tálban a tojás fehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a vaníliáscukrot, tovább keverjük, míg eloldódik. Ezután a tojássárgáját keverjük a habhoz, majd a lisztet és az olvasztott margarint.

A sütőt 170 fokra állítjuk. Gázsütőt előmelegítjük, villanynál ez nem szükséges.

A piskóta masszát a Szilikon Sütőformánkba öntjük. Mivel a szilikon megtöltve nem igazán emelgethető, így mindig kivesszük a tűzhelyből a rácsot, arra ráhelyezzük az üres formánkat és így töltjük bele a piskóta masszánkat. Tűpróbáig sütjük.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a tölteléket, vagyis a pettyeket.

Ehhez a kekszet és a diót megdaráljuk a Turbó Aprítóval. Beleöntjük mindegyiket a Konyhaművész Pro Tálba. Hozzáadjuk a rumot és annyi feketekávét, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.

A következő a krém lesz. Ehhez habosra verjük a tojásfehérjét a cukorral, gőz felett. Mikor kihűlt a hab, hozzákeverjük a vajat vagy margarint.

 

A kihűlt piskótatésztánkat hosszában kettévágjuk. Lehet pont félbe, de lehet úgy is, hogy az alsó rész vékonyabb legyen vagy fordítva. Kinek hogy szimpatikus.

Az alsó lapra rákenjük a krém felét.

A kekszes töltelékünkből annyi, a tésztával megegyező hosszúságú rudat formálunk, amennyi a krémünket befedi. (Nekem 8 kellett)

Legegyszerűbb úgy, hogy a Nyújtóval a tölteléket akkorára nyújtjuk, mint a piskóta lapunk és felszeljük, majd így sodorgatunk belőle rudakat.

Rárakjuk a krémre a rudakat, majd a krém másik felével bevonjuk.

Rátesszük a piskóta lapunkat és bevonjuk csoki mázzal.

A csokoládémázhoz a cukrot elkeverjük a kakaóporral. Hozzáadjuk a vizet és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverjük a vajat és azonnal a süteményre kenjük.

Vigyázat!!Ez a csokoládémáz borzalmas gyorsan köt, gyorsan kell vele dolgozni!

 

Ajánlott Tupperware termékek:

  • Konyhaművész Pro Tál
  • Mikro Kanna a margarin felolvasztáshoz
  • ÚH Színes Saláták a hozzávalók kiméréséhez
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • Nyújtó
  • Szilikon sütőlap, erre tesszük a kész piskótánkat
  • Szilikon sütőforma 27X15 cm
  • Aprókák hozzávalók kiméréséhez
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1 literes
  • TW Kávéscsésze
  • Turbó Aprító a keksz és a dió darálásához
  • Szilikon Keverő
  • Sajtkés a sütemény szeleteléséhez
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 augusztus 22

Marcsi, nagyon ugyes vagy, ez nagyon jó!

10/10 ANi Szénásiné Tasnádi 2011 augusztus 22

Marcsi, csodás ez a sütid is! Gratulálok sok szeretettel!

0/10 Marcsi64 2011 augusztus 22

Köszönöm.

10/10 Káplár Anna 2012 január 22

Marcsi ez nagyon fini lehet, ügyes vagy.

0/10 Marcsi64 2012 január 24

Finom, bizony. Pillanatok alatt üres lett a tálca.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.