Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Piadina * Olasz lepénykenyér

felvitel dátuma: 2016-08-11 16:50:03       mai nézettség: 1       nézettség: 998
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg kacsazsír (másféle is lehet), nagy csipet só, 2.5 dl meleg tej, Kb 8-10 db lesz belőle.
Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 2 perc

Elkészítés:
A meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt és kicsit hagyjuk felfutni. Közben a zsírt folyósra olvasztjuk. A liszttel összekeverjük a zsírt, élesztős tejet és hozzáadjuk a sót. Alaposan meggyúrjuk. Lágy, jó zsíros (szó szerint) tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen egy órán át kelesztjük. Nem nő duplájára, de igyekszik. Éled. Lisztezett deszkán átgyúrjuk és hosszúkás hengert formázunk belőle. Ezt a hengert kis darabkákra vágjuk s mindegyik darabkát kör alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Vastag falú serpenyőt felforrósítunk mindenféle zsiradék nélkül (végül is a tésztában van elég) és a lepényke két oldalát pár perc alatt szép pirosra sütjük. A fenti képen saját ízlés szerint, extrázva. Jó étvágyat!(paradicsomos cukkinis szósszal,fűszeres pirított hússal és sajttal).
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.