Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / paprikás, pörkölt » Pikáns máj,karamellizált almával

felvitel dátuma: 2013-08-15 12:04:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1853
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 50dkg pulyka máj vagy sertés máj

1 nagy fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ev.k zsír/ a májat mindig zsírral készítem/

pirospaprika,bors,majoranna,

4 evk.liszt a májszeletek beforgatásához

1-1paradicsom és paprika

Karamellizált alma:

4 nagyobb alma

5 dkg margarin,citromlé,1 kk.ecet,egy teásk.cukor

1 kg burgonya köretnek.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A májat 10 percre hidevizbe teszem,majd papírtörlövel szárazra törölöm.

Felszeletelem,bevagdosom kicsit késsel,hogy sütéskor a belseje átsüljön.

Lisztbe forgatom,majd a hagymát karikára vágom és a zsíradékban el kezdem párolni,mikor fonnyadni kezd a serpenyő egyik oldalára húzom és a másik felébe beleteszem a májszeleteket és hirtelen átsütöm mindkét oldalát.Kiszedem tányérra és tovább sütöm a hagymát.Majd meszórom pirospaprikával és felengedem 1 dl vizzel .Lassan beforralom,sürösödik a májszeletekről leolvadt liszttől.Bors,majorannával,szeletekre vágott kevés paradicsommal és zöldpaprikával fűszerezem és visszahelyezem a szeleteket a ragúba és fedő alatt lassan puhára főzöm,kb 25 percig.

Amig elkészül,felteszem a krumplit sós vízbe és az almát meghámozom cikkekre vágom és citromos vizben megpárolom,majd leöntöm a levét egy pohárba-/nem öntöm ki,megiszom/-és az almára rádobok egy kis vajat és sütöm rajta pár percig,majd kiszedem és egy kis kanál cukrot,egy csepp ecettel karamellizálok és ebbe visszaforgatom az almaszeleteket.Ha a krumpli megfött,leszűröm és már tálalhatom is,mert addigra elkészült a máj is.A sűrű hagymaragúval,burgonyával és a karamellizált almával tálalom.A májat csak tálaláskor sózom meg.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=10040

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.