50dkg pulyka máj vagy sertés máj
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ev.k zsír/ a májat mindig zsírral készítem/
pirospaprika,bors,majoranna,só
4 evk.liszt a májszeletek beforgatásához
1-1paradicsom és paprika
Karamellizált alma:
4 nagyobb alma
5 dkg margarin,citromlé,1 kk.ecet,egy teásk.cukor
1 kg burgonya köretnek.
A májat 10 percre hidevizbe teszem,majd papírtörlövel szárazra törölöm.
Felszeletelem,bevagdosom kicsit késsel,hogy sütéskor a belseje átsüljön.
Lisztbe forgatom,majd a hagymát karikára vágom és a zsíradékban el kezdem párolni,mikor fonnyadni kezd a serpenyő egyik oldalára húzom és a másik felébe beleteszem a májszeleteket és hirtelen átsütöm mindkét oldalát.Kiszedem tányérra és tovább sütöm a hagymát.Majd meszórom pirospaprikával és felengedem 1 dl vizzel .Lassan beforralom,sürösödik a májszeletekről leolvadt liszttől.Bors,majorannával,szeletekre vágott kevés paradicsommal és zöldpaprikával fűszerezem és visszahelyezem a szeleteket a ragúba és fedő alatt lassan puhára főzöm,kb 25 percig.
Amig elkészül,felteszem a krumplit sós vízbe és az almát meghámozom cikkekre vágom és citromos vizben megpárolom,majd leöntöm a levét egy pohárba-/nem öntöm ki,megiszom/-és az almára rádobok egy kis vajat és sütöm rajta pár percig,majd kiszedem és egy kis kanál cukrot,egy csepp ecettel karamellizálok és ebbe visszaforgatom az almaszeleteket.Ha a krumpli megfött,leszűröm és már tálalhatom is,mert addigra elkészült a máj is.A sűrű hagymaragúval,burgonyával és a karamellizált almával tálalom.A májat csak tálaláskor sózom meg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!