4 szelet marhacomb,2 gerezd fokhagyma,3 tojás,3kanál tejföl,1 kanál liszt 10-15dkg,zsemlemorzsa,só,bors, babérlevél,fél fej vöröshagyma,3dl viz 3-4 evőkanál olaj a sütéshez.A fűszerek Toldi fűszer termékek.www.toldifuszer.hu
A hús szeleteket zsemlemorzsával meghintjük és mindkét oldalán többször beleklopfolva a morzsát egy összefüggő réteget hozunk létre A 3db tojást sóval, borssal felverjük és ebbe belemártva a szeleteket forró olajban hirtelen egyenként átsütjük majd a vissza maradt zsíradékban az apróra vágott hagymát megdinszteljük vízet vagy húsleves levét öntjünk alá és a maradék felvert tojást is beleöntjük. A húsokat vissza helyezzük a lébe és a fokhagymát hozzá adjuk és lassan fedő alatt puhára pároljuk.Ha kész a szeleteket tányérra szedjük,behabarjuk a levét én szürőkanálon átszűröm a húsokat vissza helyezve rottyantunk rajta és petrezselymes nokedlivel,zsemle gombóccal,makarónival lehet tálalni. Elkészíthető még ugyanez úgyis,hogy vegyes zöldséget adunk a levéhez és vágott petrezselyemmel megszórva egy finom zöldséges szeletet kapunk.Ilyenkor a tejföl el is hagyható.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!