Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 EK étolaj
2 db sárgarépa
2 vékony szelet zeller ( 10 dkg )
1 db kaliforniai paprika
3 db paradicsom
3 ek paradicsomszósz
2 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 bögre rizs
1 kevés só
1 kevés őrölt bors
1 kevés chili paprika
Elkészítése:
1 db húsleves kockából alaplevet készítünk.
A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A hús egyszerre fő a zöldség félékkel, és ha úgy érezzük már kicsit megfőtt, beletesszük a csíkokra vágott paprikát és két bögre rizst.
A közben megfőtt alap lével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a lét.
Fedő alatt készre főzzük, a végén kevés csili paprikát adunk hozzá, ízlés szerint.
Rizs helyett bulgurt, kölest, esetleg hajdinát is adhatunk hozzá.
Én Sáfrányal is ízesitettem .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!