Nagyon ötletes, szépen díszített. Nagyon tetszik Az unokámnak a szülinapjára el is készítem. :)
Hozzávalók:
5 tojás
20 dg darált dióbél
10 dg cukor
csipetnyi vaníliás cukor
Díszítéshez:
A tojássárgáját a cukorral verjük fel, habosra. Adjuk hozzá a darált dióbelet, és ízlés szerint egy kevés vaníliás cukrot, és keverjük el. A tojásfehérjéből verjünk habot, és a habot is keverjük a dióhoz.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük, előbb a sütőpapírt vizezzük be és nyomjuk ki belőle a vizet. 150 C°-on 40 percig süssük.
Ha kihűlt, akkor kiszabhatjuk a pillangót egy előre megrajzolt sablon alapján. (Egyszerű, mert a torta jobb, ill. baloldalát kell megfordítani, és megcifrázni egy kicsit a szárnyakat). A pillangó díszítése egyéni, illetve a gyerek kedvenc színeit, ízeit használjuk. Én marcipán bevonót és csokit használtam. A szélét pedig rózsaszín és lila apró szívecskével raktam ki. A torta nem igényel külön krémet, mert könnyű, és tartalmas a tészta.
Megjegyzés: A torta gluténmentes, lisztérzékenyeknek ajánlott.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!