2 dl tejföl
10 dkg búzadara
25 dkg zsíros tehéntúró
5 db tojás
30 g vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal.
A búzadarát a túróval elkeverjük.
Legalább fél órát állni hagyjuk.
A tojások sárgáját, a citrom reszelt héját hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz.
Tovább keverjük.
Végezetül a tejfölt, a grízzel elkevert túrót forgatjuk hozzá, krémesre elkeverjük.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk.
190 C fokra melegített sütőben alsó-felső sütésen 35 percig sütjük.Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!