Hozzávalók 4 főre:
4 db csirkemell filé
20 dkg rokfort vagy márványsajt
1 cs. szeletelt bacon
só
szárnyas fűszerkeverék
2-3 fürt szőlő /piros,fehér vegyesen/
2 dl must
2 dl félédes fehér bor
5 dkg vaj
őrölt fehér bors
Előkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel. A szőlőt leszemezzük,megmossuk.
Elkészítés: Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot. A hússzeleteket összehajtjuk,fogvájóval összetűzzük és baconbe tekerjük. A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük,aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A visszamaradó szaftot egy serpenyőbe kanalazzuk,beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá ,hozzá adjuk a vajat majd beforraljuk. Ízesítjük ha szükséges. A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!