Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pincepörkölt bográcsban

felvitel dátuma: 2015-03-06 18:55:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1208
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
1 kg. marhahús, 1 kg. sertéshús, 1 kg. sertés belsőség.
1 kg. vöröshagyma,
10 gerezd fokhagyma,
1/2 kg. zöldpaprika, + 1 kis db. csípős,
1/2 kg. paradicsom,
, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
1 kiskanál köménymag,
2 dl. száraz vörösbor,
1 kanál zsír.
 
Összefőzhető krumplival, vagy tarhonyával is, de lehet külön köretet is készíteni hozzá.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:
A bográcsban felhevítjük a zsírt, és hozzáadjuk a felcsíkozott hagymát, és kicsit később, a szétnyomott fokhagymát is. A köménymagot kicsit kipattogtatjuk a felhevült zsíron, majd a feldarabolt marhahúst, és a sertés belsőséget is hozzáadjuk. Rövid pirítás után felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Jól megsózzuk, és a bográcsba tesszük a nagyon apróra vágott, vagy egészben hagyott paradicsomokat. (ez utóbbi esetben a paradicsomokat kicsumázzuk, a bőrt a végén kereszt alakban bevágjuk, majd mikor a bőr a forró lében kezd felpenderedni rajta, kiemeljük, és rövid hűtés után lehúzzuk róla. Ezután visszatesszük a hámozott paradicsomot) A paradicsom héja nem emészthető, így ha apróra vágjuk, a pici héjdarabok nem rontják el az étel élvezeti értékét, ha pedig az előbb leírt módon meghámozzuk a paradicsomokat, szintén nem találkozunk héjdarabokkal a pörköltben
Rövid főzés után a bográcsba tesszük a sertéshúst is. A sertés színhús hamarabb meg, mint a marha, a belsőség pedig nem szét, ezért tanácsos külön - külön a bográcsba tenni őket! Ha csípős paprikát is teszünk bele, azt is adjuk hozzá. Én a zöldpaprikát csak később szoktam a bográcsba tenni, mert családom úgy szereti, ha nem szét a paprika, hanem enyhén roppanós marad, mint a lecsóban. Ha külön főzünk ki hozzá köretként tarhonyát, vagy krumplit, most kezdjünk hozzá! A pörkölt ízét ellenőrizzük, és ha szükséges utána ízesítjük. Az őrölt pirospaprikát csak akkor adom hozzá, amikor már a hús megfőtt. A paprikát elkeverem a vörösborban, és hozzáöntöm a pörkölthöz. Frissen borsot őrlök , és felforralom. Ha nem külön főztem ki hozzá krumplit, akkor a kockázott burgonya bele is főzhető a kész pörköltbe, így lehet, hogy kevés vízzel pótolni kell a felvett lét.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.