Zsíron megpirítom a felaprított kolozsvári szalonnát, majd hozzáadom apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és megdinsztelem rajta.
Megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a feldarabolt marhahúst, és kevés vizet öntök alá. Ízlés szerint sózom.
Beleteszem a felaprított paprikákat és paradicsomot, fél óra után hozzáadom a megtisztított és feldarabolt sertéskörmöt és farkat. Újabb fél óra múlva beleteszem a felkockázott csülköt és lapockát és puhára főzöm az egészet. Amikor minden hús benne van, megkóstolom, ha szükséges sózom. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótolom.
Amikor puha a hús, beleöntöm a bort, megforralom vele és tetszőlegesre vágott főtt krumplival tálalom.
Idényhez illő salátát, vagy savanyúságot kínálok mellé.
A krumplit bele is lehet főzni, akkor kell beletenni amikor a hús megpuhult. Ilyenkor hosszabb lére engedem a pörköltet, a bort is ekkor öntöm bele, a krumpli mennyiségének megfelelően sózom, és már nem keverem, csak forgatom a bográcsot, hogy a krumpli ne törjön. A krumplival készre főzöm.