Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bográcsos / grilles ételek » Pincepörkölt gazgagon 60 fő részére

felvitel dátuma: 2015-03-10 08:31:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1259
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
17 kg. húsféle ( köröm, farok, 4 kg.)
(csülök, 4 kg.)  (füstölt császár, 2 kg.) (borjú comb 3 kg.) (sertés lapocka 4 kg.)
5 kg. hagyma,
3 fej fokhagyma,
1 kg. paprika,
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
1/2 kg. paradicsom,
1/2 kg. sertészsír,
20 dkg. őrölt pirospaprika,
3 dl. darált sós kápia paprika,
3 dkg. őrölt fekete bors,
2 dkg. őrölt kömény,
1 ek. szárított morzsolt kakukkfű,
1/2 ek. szárított csombor, (borsikafű)
1 marék só,
10 kg. krumpli.
Előkészületi idő: 120 perc


Főzési idő: 240 perc
Elkészítés:
Minden hozzávalót előkészítettünk, és az üstbe a következő sorrendben kerültek az alapanyagok. Legalulra a csontok, arra a körmök. Meglocsoltam olvasztott zsírral, és összekavartam. Kicsit hagytam pörkölődni. Erre került a felszeletelt hagyma negyede, és annyi vízzel öntöttem meg, hogy éppen ellepje. Megsóztam kicsit, majd a füstölt hús, utána a csülök következett, A darált sózott paprikát is rátettem, majd az egészet beborítottam a maradék hagymával,  a feldarabolt paprikával, és paradicsommal. Ismét sóztam rajta, a csombort, és a kakukkfüvet rászórtam, kevés vizet is öntöttem még hozzá, majd 1 óráig főztem fedő alatt.
A borjú, és a sertéshús csak 1 óra főzés után került hozzá, és újabb két óráig főztem, csak enyhe kavarással. Ekkor került az üstbe a szétnyomott fokhagyma is. A csontok alul garantálták a biztonságot, a leragadás ellen! A csípős paprikát csak középen bevágtam, így került az üstbe. A húsa szétfőtt, a kocsányát a magokkal együtt kiemeltem az üstből. Az aromáját, enyhe csípősségét addigra átadta a pörköltnek.
Így minden szinte egyszerre főtt meg. A főzőléből keveset kivéve elkevertem az őrölt paprikával, és a por alapú fűszerekkel, és visszaöntöttem az üstbe. Megvártam, míg felforr, és a kockákra vágott krumpli is az üstbe került. A krumpli megpuhulásáig együtt főtt.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.