20 dkg penne
30 dkg zöldborsó
15 dkg márványsajt
4 dl tejszín
50 dkg csirkemell-filé
1 csokor petrezselyem
1 kk tárkony
Só, bors
2 kk vaj+1 ek olaj a sütéshez
A pennét al dente-re („fogkeményre”, nem teljesen puhára) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
A zöldborsót 1 kk vajon megpároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és a tárkonyt. Kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, besűrítjük. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
Egy nagyobb serpenyőben a másik kk vajat az olajjal felforrósítjuk. A csirkemellet féltenyérnyi, két centiméternyi szeleteket vágunk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Belefektetjük a serpenyőbe, gyorsan megpirítjuk az egyik oldalát. Mérsékeljük a lángot, megfordítjuk a húsokat. Vékony szelet sajtokat teszünk a hússzeletekre, mire a hús megsül, a sajt is megolvad egy kicsit.
Ha megsültek, kivesszük, pár percig melegen tarjuk. Ugyanebbe a serpenyőbe öntjük a tésztát, nagy lángon időnként megkeverve megpirítjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor szedünk a tányérra a tésztából, erre jön a borsós mártás, végül pár szelet húst ültetünk rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!