Piskóta csoki öntettel: 6 db tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál sütőpor Csoki puding vagy csoki puding por Fél liter tej Cukor
A piskótát elkészitneni 2 tálat elövenni és a tojásokat szétválaszuk az egyikbe a sárgája a másikba a fehérje. Vigyázzunk ne kerüljön bele a fehérjében sárgája. Ha kész akkor magas fokon a fehérjét elkezdjük gépi habverővel verni ahogy kezd fel verni bele rakni a vaníliás cukrot és úgy teljesen felverni. Majd a sárgája ba a cukrot bele rakni és úgy habosra verni majd a sütöporos lisztet kanalanként bele rakni és úgy verni a habbal 3 kanálnyi val összekeverni géppel. Mikor kész a többi habot is bele kavarom de azt már fakanállal és óvatosan hogy a hab ne törjön meg. Ha kész akkor a kivajazott lisztezett vagy sütöpapirros tepsibe öntve 160 fokos előmelegített sütöbe rakjUK és sütjük az első 10 percbe ne nyissuk ki a sütöttcsak utána tű próba szerűen megnézi hogy megsült e . Ha igen akor meg várjuk hogy kihült ön. És ha kihült akor lehet felkockázom. De addig megcsinálom a csoki pudingot. Elvileg a leírás szerint. A tejet felrakom fözni addig a port a cukorral és egy kicsit tejjel csomómentesre keverjük amikor felfort a tej bele öntjük és puding rá vagy sürüsödik fözzük folyamatosan keverjük. Ha kész a piskótára öntjük és ehető is. De ha nincsen kedve az embernek pudingót fözni akkor pudingot venni és azzal leöntenisz a tetejét tejszín habbal lehet díszíteni. Gyerek kori finomság.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!