Piskóta: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 5 ek. víz, 4 tojás
Töltelék: lekvár vagy tetszés szerint ki mit szeretne
PIskóta:
A liszthez hozzákeverem a sütőport. A tojások fehérjét habbá verem, félreteszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel jól kikeverem. Hozzáadom a lisztes keveréket, majd a tojáshabot. Jól kikeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe (gáztepsibe) simítom, egyenletesen elosztom. Megsütöm.
Mikor megsütl még melegen feltekerem. Feltekeréshez kell egy vizes konyharuha, amit beszórok egy kevés kristálycukorral, és így tekerem fel a piskótát. Mikor kihűlt, kitekerem és megtöltöm a lekvárral, és újból feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat!
Nekem most a Raffaello tortából kimaradt krémmel van megtöltve és tejszínhabbal megkenve a teteje.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!