Hozzávalók:
Sárgapiskóta: 8 db tojás, 8 ek porcukor, 7 ek liszt, fél sütőpor, és 8 tojás felvert fehérje
Barna piskóta: 8 tojás, 8 ek porcukor, 4 ek liszt, 2 ek kakaó, fél sütőpor, 8 tojás felvert fehérje
Elkészítése:
Tojás sárgát, a cukorral habosra kikeverem, lisztet a sütőporral összekeverem, és a masszához adom, majd a felvert tojásfehérjét óvatosa hozzákeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe sütöm 170 fokon, 35 x 30 tepsibe sütöm. A barna piskótát ugyan így csinálom, csak a kakaót is a liszthez keverem.
Összeállítás: Barnapiskótát meggy lekvárral kentem meg, a sárgát citrom krémmel, kettőt egymásra tettem porcukorral szórtam meg a tetejét.
Citromkrém:
Krém: 3 vaníliás puding, 2 dl citrom kicsavart leve,2 dl víz 25 dkg ráma cukor ízlés szerint
A rámát porcukrot habosra keverni, a pudingot, vízzel és a citromlével meg főzni, kihűteni és a kettőt kihabosítani.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!