Hozzávalók: 8 személyre
1 nagy pulykacomb
A töltelékhez:
2 db zsemle
½ kk kanál koriander
50g vaj/ margarin
2dl tej
Só, bors ½ kurkuma
2 közepes hagyma
100 g húsos szalonna
1 kis csokor petrezselyem
2 tojássárgája
30g pörkölt sós pisztácia tisztítva
Továbbá:
200g sárgarépa
100g zeller
2 nagy fej hagyma
8-10 gerezd fokhagyma
6-8 szelet bakon szalonna
2 ek olaj
1 dl fehérbor
2 doboz ananász konzerv
400g fehérszőlő
Néhány szem píros koktélcseresznye
A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük, a felső combrészt kicsontozzuk.
Kiterítjük a húst ahol vastag vagy túl sok a hús onnét levágunk és a vékonyabb vagy hiányos területekre fektetjük. Besózzuk, borsozzuk.
A töltelékhez a zsemlét apróra kockázzuk, a koriandert durvára törjük majd a felforrósított vajba/ margarinba szórjuk. Beleforgatjuk a zsemlekockákat majd tepsibe terítjük és forró sütőben ropogós barnára sütjük
Tálra csúsztatjuk majd meglocsoljuk sóval és a kurkumával felforralt tejjel.( a sütőt melegen tartjuk)
A hagymát és a szalonnát apróra felkockázzuk kissé megpirítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk aztán a szalonnás hagymával a tojásokkal, pisztáciával, a sóval és borssal együtt a zsemléhez keverjük.
A töltelék felét a kiterített húsra halmozzuk a széleit erős fehér cérnával félig összevarrjuk majd belenyomkodjuk a maradék tölteléket, és sűrű öltésekkel összevarrjuk.
A töltött combrészt sonkaszerűen megkötözzük, aztán a bőrös felével lefelé sütőedénybe fektetjük.
A zöldséget, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából felaprózzuk, a hús mellé szórjuk, és kissé megsózzuk.
A comb tetejét betakarjuk a szalonnaszeletekkel, meglocsoljuk az olajjal, betesszük a forró sütőbe és 15 percig fedetlenül pirítjuk. Ezután aláöntjük a bort, lefedjük, visszakapcsoljuk 180 fokra, és puhára pároljuk( kb 2 óra ), félidőben megfordítjuk, végül fedetlenül pirosra sütjük (további 20-25 perc). Közben az ananászt leszűrjük, a szőlőt meg mossuk, leszemezzük.
A húst alufólia alatt 10 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a cérnát. Az alsó combból óvatosan kihúzzuk az inakat. A felső combrészt pedig felszeleteljük, és tálra rendezzük, aláöntjük az átszűrt pecsenyelét. A csontos alsó combrészt szeletelni nem tudjuk azt majd az asztalnál bontjuk le a csontról.
Az ananásszal és szőlővel körítve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!