Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pisztáciás töltött pujkacomb

felvitel dátuma: 2011-12-31 14:21:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1247
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

 

Hozzávalók: 8 személyre

 

1 nagy pulykacomb

A töltelékhez:

2 db zsemle

½  kk kanál koriander

50g vaj/ margarin

2dl tej

Só, bors  ½  kurkuma

2 közepes hagyma

100 g húsos szalonna

1 kis csokor petrezselyem

2 tojássárgája

30g pörkölt sós pisztácia tisztítva

 

Továbbá:

200g sárgarépa

100g zeller

2 nagy fej hagyma

8-10 gerezd fokhagyma

6-8 szelet bakon szalonna

2 ek olaj

1 dl fehérbor

2 doboz ananász konzerv

400g fehérszőlő

Néhány szem píros koktélcseresznye

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

 

A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük, a felső combrészt kicsontozzuk.

Kiterítjük a húst ahol vastag vagy túl sok a hús onnét levágunk és a vékonyabb vagy hiányos területekre fektetjük. Besózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a zsemlét apróra kockázzuk, a koriandert durvára törjük majd a felforrósított vajba/ margarinba szórjuk. Beleforgatjuk a zsemlekockákat majd tepsibe terítjük és forró sütőben ropogós barnára sütjük

Tálra csúsztatjuk majd meglocsoljuk sóval és a  kurkumával felforralt tejjel.( a sütőt melegen tartjuk)

A hagymát és a szalonnát apróra felkockázzuk kissé megpirítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk aztán a szalonnás hagymával a tojásokkal, pisztáciával, a sóval és borssal együtt a zsemléhez keverjük.

A töltelék felét a kiterített húsra halmozzuk a széleit erős fehér cérnával félig összevarrjuk majd belenyomkodjuk a maradék tölteléket, és sűrű öltésekkel összevarrjuk.

A töltött combrészt sonkaszerűen megkötözzük, aztán a bőrös felével lefelé sütőedénybe fektetjük.

A zöldséget, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából felaprózzuk, a hús mellé szórjuk, és kissé megsózzuk.

A comb tetejét betakarjuk a szalonnaszeletekkel, meglocsoljuk az olajjal, betesszük a forró sütőbe és 15 percig fedetlenül pirítjuk. Ezután aláöntjük a bort, lefedjük, visszakapcsoljuk 180 fokra, és puhára pároljuk( kb 2 óra ), félidőben megfordítjuk, végül fedetlenül pirosra sütjük  (további 20-25 perc). Közben az ananászt leszűrjük, a szőlőt meg mossuk, leszemezzük.

A húst alufólia alatt 10 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a cérnát. Az alsó combból óvatosan kihúzzuk az inakat. A felső combrészt pedig felszeleteljük, és tálra rendezzük, aláöntjük az átszűrt pecsenyelét. A csontos alsó combrészt szeletelni nem tudjuk azt majd az asztalnál bontjuk le a csontról.

Az ananásszal és szőlővel körítve tálaljuk.

Szakács: Zsófi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.