•1 l víz
•két összmarék pitypangvirág
•1 kg cukor
•fél citrom leve
A két összmarék pitypangvirágot 1 l hideg vízbe tettem, és lassan felfőztem. Amikor a víz bugyogni kezdett levettem a lángról, és egy éjszakát állni hagytam a főzetet. Másnap az egészet egy szitára öntöttem, lecsepegtettem, és a virágokat kézzel jól kinyomtam. A léhez hozzákevertem a cukrot, hozzáadtam a citrom levét. A fazekat fedő nélkül tettem a tűzre, és a legkisebb lángon melegítettem, hogy a vitaminok megmaradjanak benne. A főzetet csak pároltam, vigyázva, hogy ne forrjon. Ezt csak úgy sikerült elérnem, hogy többször levettem a lángról, majd újból visszatettem. A főzetből többször is mintát vettem, vagyis néhány kanálnyit kivettem belőle, kihűtöttem, hogy lássam milyen az állaga. Körülbelül méz sűrűségűre pároltam, mert a szerző szerint, ha túl sűrű, akkor idővel kikristályosodik, ha túl híg akkor megsavanyodik.
Ezt a receptet Maria Treben:Egészség Isten patikájából című könyvében találtam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!