Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pizza étel receptek » Pizza

felvitel dátuma: 2011-07-14 00:56:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2353
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 kk
  • 4 ek olaj
  • liszt a formázáshoz
  • napraforgó olaj a kenéshez

pizzaszószhoz:

  • 1 nagy doboz paradicsompüré (140 g)
  • pici , cukor
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 közepes fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva, de jobb reszelve
  • oregano, bazsalikom
  • kevés napraforgó olaj

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

  1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák),  2 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
  2. A lisztet keverőtálba szitáljukígy levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunkazaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és lezárjuk a kelesztőtálat a tetejével, és a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
  3. Hozzáadjuk a sót, olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és letakarva a kétszeresére kelesztjük.
  4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk – összeesik, de nem baj -. és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
  5. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük, nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, az elkészített pizzaszósszal ( a hagymát olajon megdinszteltem, és a többi "kelléket" hozzáadva, összerottyantottam), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, kolbásszal, virslivel, szalámival stb., megszórjuk reszelt sajttal. A sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük
  6. Ez a mennyiség 1 nagy (gáz)tepsihez, vagy 2 db 24 cm átmérőjű pizzához elegendő.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Bihary Livia 2012 január 21

Így elhiszem hogy finom lett még a kis drága lánykád is segít!

0/10 Hani 2012 január 21

Köszönöm Lívi:-))))!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.