ez finom
400 g finom liszt
1 dl tej
2 kockacukor
20 g élesztő
2 ek olaj
1 mk só
A langyos tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük az élesztővel és langyos helyen felfuttatjuk
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, kovászt készítünk /fakanállal annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk és letakarva a kétszeresére kelesztjük.15-20 perc /
Hozzáadjuk az olajat sót és annyi langyos vizet /kb. 1 dl/, hogy kissé ragacsos lágy tésztát kapjunk.
Jól kidagasztjuk és tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk és kétszeresére kelesztjük, kb45 perc.
Ezután lisztezett deszkára húzzuk, jól átgyúrjuk és tenyerünkkel a kívánt formára lapogatjuk :).
Kiolajozott sütőformába terítjük, úgy hogy a közepén legyen vékonyabb a tészta, egy kicsit felmagasítjuk és ezt a peremet takaratlanul hagyjuk / ha túl vastag villával megszúrkáljuk /.
És most jön a lényeg, a tésztát véknyan megkenjük olajjal és...
megrakjuk amivel csak akarjuk, én jelen esetben gombát, kolbászt, kukoricát, hagymát és hogy adjunk az ízeknek is / meg a kilóknak / beborogattam bacon szalonnával :)
Előmelegített forró sütőben /200°C/ 20-30 perc alatt készre sütjük.
Jó Étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!