Miért ilyen pirosas/rózsaszínes minden fotód?
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dl tej
2 evőkanál olíva olaj
3 dkg élesztő
só
1 kk.cukor
A mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
őrölt fekete bors
bazsalikom
oregánó
só
1 kis doboz paradicsompüré
1 dl ketchup
Feltétnek:
20 dkg parastkolbász
20 dkg húsos kolozsvári szalonna
3 db paprika
3 db paradicsom
2 fej fehér vagy sonka hagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
A tepsi kenéséhez:étolaj
Előkészítés:Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,Hozzáadjuk az átszitált liszthez és az olajjal,sóval félkemény tésztát gyúrunk.Lisztezzük és konyharuhával letakarva 30-40 percig langyos helyen kelesztjük.Amíg kel a tészta elkészítjük a mártást.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.Rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pirítjuk míg kezdi elfőni a levét.Rátesszük a paradicsompürét,ketchupot,ízesítjük oregánóval,bazsalikommal és kiforraljuk.
Elkészítés:A tepsinket kikenjük olajjal.A tésztát a méretére nyújtjuk,megkenjük a gombás paradicsom mártással és rárakjuk sorban a felkarikázott feltéteket.A kolbásszal kezdtem majd a paprika,hagyma,szalonna /ezt egy kicsit kipirítottam előtte/paradicsom következett.A végén megszórtam a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A feltétek variálhatók.Mit szeretünk vagy éppen mi van otthon.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!