tészta:
1 kg liszt ( fele fehér, fele teljes kiőrlésű)
1 csapott evőkanál só
2 db tasakos élesztő
1 evőkanál barna cukor (nádcukor)
650 ml langyos víz
paradicsomszósz:
olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 doboz hámozott paradicsom
só, bors ízlés szerint
A tésztát kenyérgép dagasztó funkcióval összekeverjük vagy kézzel összedolgozzuk.
15 percet minimum pihentessük.
Ha azonnal nem készítjük el a hűtőbe tegyük alufóliába csomagolva.
A tésztát kinyújtjuk és rárakjuk a paradicsomszószt.
Ez úgy készül, hogy olajra rádobjuk a fokhagymát, óvatósan megpirítjuk, aztán a hámozott paradicsomot, bazsalikomot (apróra vágva), sót és borsot beletesszük.
20 percig főzzük.
Utána én feltétnek sonkát, tojást, egész olivabogyót, mozzarellát szoktam tenni.
Jusson eszedbe: a kevesebb több.
Sütőpapirra teszem és 250 fokon pizzamódra állítva megsütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!