25 dg teljes kiorlésu sima tonkolyliszt
1,5 dl melegvíz
1 kiskanál méz
2 dg éleszto
1 kiskanál só
4 evokanál olaj
ketchup, pizzafuszer, hagyma, paprika, paradicsom, szalámi, sajt, ...................ízlés szerint
A melegvízben feloldjuk a mézet és a fél kocka élesztot, majd beleontjuk a kenyérsuto aljába, hozzákanalazzuk az olajat is.
A tonkolylisztet rászórjuk, hozzáadjuk a sót és húsz percig dagasztjuk a gépben.
Utána a tésztát áttesszuk egy tálba és szép magasra hagyjuk kelni.
Ha már szép magasra kelt, egy lisztezett sutopapíron szép vékonyra nyújtjuk - nekem a tepsim belmérete 33x33 cm volt. Megkenjuk ketchuppal, megszórjuk a pizzafuszerrel, majd rárakjuk a tetszés szerinti feltétet. A legfelso sort lespricceljuk pár csepp olajjal, majd kb.15 perc alatt, légkeveréssel 1í00 fokon megsutjuk. Én szeretem a kicsit ropogós pizzát, ezért az alsó rácson sutottem.
Nem ugrik tole az egekbe a cukorszint, nagyon ízletes, vékonyka pizza.
Jó étvágyat kívánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!