én is így készítem:)
500 gr sima liszt
25 gr friss élesztő
3 deci langyos víz
2 evőkanál olaj
1 kiskanál só
Ez a pizza tészta nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Fontos betartani a pontos mennyiség arányt a hozzávalókból, és a tészta kidolgozását.
Egy tálba szórom a lisztet, belekeverem a sót.
A langyos vizet két részre osztom. Az egyik részbe belekeverem az élesztőt, a másikba az olajt.
Mindkét folyadékot egyszerre öntöm a lisztre, és szépen kidolgozom.
Egy selymes, puha, az edény falától jól elváló tésztát kapok.
A duplájára kelesztem. Ebből az adagból 3 darab klasszikus méretű pizzát készíthetek.
Tulajdonképpen olyan az állaga ennek a tésztának, amit az olaszok a fejük felett szoktak pörgetni.
Én is próbáltam, de még ügyetlen vagyok.
Természetesen nem kell a tepsit kikenni semmilyen zsiradékkal, ellenben a kinyújtott tésztát jó egy kis olíva olajjal megkenni, és erre aztán jöhetnek a finomságok, ki hogy szereti.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!