A tésztát először bedagasztjuk: kb 2,5-3 dl tejet meglangyosítunk, beleteszünk 1 ke. Cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet, zsírt, és a sót egy tálba tesszük és összemorzsoljuk. Ha felfutott az élesztő a liszthez öntjük, és könnyed állagú tésztát dagasztunk belőle. A maradék tejjel lágyíthatjuk a tésztát. Lefedve meleg helyen kb 2-szeresére dagasztjuk.
Amíg a tészta dagad, elkészítjük a szószt: A paradicsomot összekeverjük annyi vízzel, hogy kellemes krémszerű legyen az állaga. Ezután kis lángon elkezdjük melegíteni. Öntünk hozzá egy kis olajat. Attól függően, hogy mennyire savanykás a paradicsom ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót. Ki mennyire szereti fűszeresen, ízlés szerint adagoljuk a borsot és az oreganot. Mindezt folyamatos kevergetés mellett, nehogy leragadjon. Kívánt állagot elérte akkor kész.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk attól függően, hogy mennyire szeretnénk vastagon a tésztát. Ezután megkenjük a szósszal, feltekerjük, és felszeleteljük. Kizsírozott tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük a tetejét, és reszelt sajtot szórunk rá. Ízlés szerint a szószra feltekerés előtt rakhatunk kukoricát, gombát … stb.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!