Elkészítés:
a vízbe beleszórjuk a cukrot és élesztőt megkeverjük, majd hagyjuk 5 percet pihenni.
A lisztet egy tálba tesszük a sóval jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és elkezdjük összedolgozni. Mikor nagyjából összeállt hozzáadjuk az olajat és rendesen kidagasztjuk a kezünkkel. Egy sima felületű,egynemű tésztát kell kapjunk. Onnan tudjuk , hogy jó ha elválik a tál falától, a tálról összeszedte az összes lisztet és nem ragad. Egy pici olajjal meglocsoljuk a tetejét,hogy ne száradjon ki. Lefedve hagyjuk pihenni egy órát. Ezután kinyújtjuk ,kb. 1cm vastagra. A pizzakrémet és ketchupot összekeverjük,majd rákenjük a kinyújtott tésztára . Ezt megszórjuk a sajt negyedével és erre apróra vágott sonkát szórunk,majd feltekerjük. 1cm darabokra vágjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben,180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok!