tészta:
1/4liter langyos víz
só,cukor
1/2 kg liszt
2 evőkanál étolaj
5dkg élesztő
Szósz:
1 púpos evőkanál vaj
1 evők liszt
2 gerezd fokhagyma
2,5dl tej
5 dkg reszelt trapsita sajt
1 tömlőssajt natúr
csipet só
60dkg csirkemell
étolaj
kakukkfű
fehérbors
delikát
feltét:
15-20 dkg reszelt sajt
kockára vágott lilahagyma
A langyos vizet csipet sóval és 1 teáskanál cukorral elkeverjük majd az élesztővel is .Ezt a liszthez és olajhoz adjuk,jól kidagasszuk.Majd 30 percet kelesztjük.
Ez alatt megfőzzük a szószt
Vajat feltesszük és a lisztet beleszórjuk majd az öszetört fokhagymát is hozzá adjuk,felöntjük a tejjel beleszórjuk a reszelt sajtot és a tömlőssajtot is beletesszük.Sűrűre főzzük.
A csirkemellet összekockázva csipet olajon megpároljuk kevés delikáttal ,borssal,kakukkfűvel .
Majd ha megkelt a tészta kinyújtjuk,rákenjük a szószt és rászórjuk a csirkemell darabokat is.Lilahagymát összekockázva és megszórjuk sajttal .
Közepesen előmelegített sütőben készre sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!