Ha egyszerűen akarom elkészíteni, akkor veszek egy csomag Tante Fanny friss pizzatészta 400 g, és azzal dolgozom. Ha sok időm van, akkor pedig magam gyártom a hozzávalót:
A tésztához:
3 dl víz
50 dkg liszt
7 g só
7 g cukor
2,5 dkg élesztő
Szószhoz:
1 nagy dobozos paradicsomszósz
30 dkg darálthús
egy jó nagy marék reszelt sajt
1 kis fej reszelt hagyma
pizza fűszerkeverék
Két lehetőséget írok le:
Az egyik nagyon egyszerű:
Tante Fanny friss pizzatésztát 400 g. -ot egy tepsire kiterítem.
Erre kerül a töltelék, feltekerem, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm az előmelegített sütőben.
A másik mód a házi tésztakészítés.
Az élesztőt a langyos vízben cukorral megfuttatjuk, majd a liszthez téve a sóval együtt kelt pizzatésztát készítünk belőle.
(A kényelmesebbek (mint én:-)) ha tehetik, tegyék kenyérsütő gépbe a hozzávalókat dagasztás programon:-))
Közben elkészítjük a mártást:
A hagymát kicsit megfuttatjuk egy kanálnyi olajon, rádobjuk a húst, megszórjuk fűszerkeverékkel és átpirítjuk.
Rátesszük a paradicsomszósz és pár perc alatt összerottyantjuk az egészet.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a szósszal, és feltekerjük. Igazság szerint ujjnyi széles csigákat kellene vágni belőle, de nekem ez nem igazán ment, így egybe tettem be a tekercset a sütőbe, mint a beiglit.
Sajttal megszórva szép pirosra megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!