0,5l. langyos tej
1 cs. élesztő
1 púpos evőkanál só
1 kg liszt
1 kávéskanál cukor
2 tojás
15 dka margarin
0,5 liter langyos tejből egy keveset kiveszünk és felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
Majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk,ha nem veszi fel a lisztet akkor egy kevés tejet még adunk hozzá.Eddig nekem mindig elég volt a tej mennyisége.
Kb. fél órát kelesztjük.Majd kisdorjuk és szaggatjuk ,Kb 5 percet hagyjuk még kellni a tepsiben,ha van időnk,ha nem akkor sütjük.Forró sütőben sütjük.
Megkentem egy tojással amibe egy kevés sót tettem,és reszelt sajttal megszórtam .Ezek el is hagyhatók ,így is finom lesz a pogi :-)
Disznóvágásra is megsütöttem, mire a kávét lefőztem addig meg is kellt a pogi .(Nem kentem meg és sajt sem került rá.)Akkor nyújtás után késsel felvágtam így nem kellett még egyszer összegyúrni és kinyújtani ,végül is mindegy milyen alakja van a poginak.Időhiány miatt készült így,de nagyon finom. Mire a cocát lebökték a fiúk, a pálinka mellé és a forraltbor mellé ,meg volt a pogi is még melegében.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!