1 doboz Életfa Élelem kuszkusz
dupla mennyiségű tej (lehet növényi is)
1 citrom reszelt héja
fél kiló fagyasztott gyümölcs (nálam eper, ribizli, málna), de lehet kész dzsem is, vagy gyümölcsdarabok
2 cs. vanília cukor
1 evőkanál pektin
eritrit ízlés szerint
2 dl. habtejszín (ha nem édesített, akkor ízlés szerint cukor
édes kekszből kekszmorzsa - el is maradhat
A kuszkuszt kivesszük a zacskókból, sűrű szitán, folyóvíz alatt jól átmossuk. Ráreszelünk egy citrom héját. Dupla mennyiségű tejet felforrósítunk, felöntjük vele a kuszkuszt, lefedjük, hagyjuk 20 percet állni.
Közben a gyümölcsök alá csepp vizet öntünk, hozzáadjuk az eritritet és vaníliát és elkezdjük felfőzni. Ha forr, elkeverjük benne a pektint és 5 percig főzzük. Félretesszük hűlni.
A tejszínt felverjük habnak és hozzákeverjük a kihűlt, villával fellazított kuszkuszhoz. Annyi tejszínt hagyunk, ami a díszítéshez szükséges.
Poharakba rétegezzük: kuszkusz, kekszmorzsa, gyümölcs, majd újból ugyanez a sorrend.
Fogyasztás előtt jó, ha hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!