1 kg körüli ponty szeletek
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek étolaj
2 tk pirospaprika
1 csípős paprika
halfűszer ízlés szerint
só ízlés szerint
1 paprika
1 paradicsom
oregánó ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 dl vörösbor
Körethez:
300 gr száraztészta
40 dkg túró
2 dl tejföl
A pontyot feldaraboltam, halfűszerrel bedörzsöltem, fél órát hagytam, hogy álljon.
Pörköltalapot készítettem a hozzávalókból .
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágok,olajon átfuttatom,ráteszem a haldarabokat,fűszerezem,a többi hozzávalókkal készre főzöm.
A bort és piros porpaprikát,oregánót a főzés vége felé teszem rá.
A tésztát bő forró sós vízben kifőzöm,leszűröm,csapi vízzel leöblítem,majd egy kevés étolajat teszek rá és összekeverem.
A túrót megsózom és tésztával összekeverem vagy a tészta tetejére teszem.
Tejföllel meglocsoltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!