1 szál nagyobb méretű póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa 3 dl főzőtejszín
5 dl húsleves leve ( leget leves kockából is ) 5 dkg margarin petrezselyem fél csomog 1 -1 mk só, fehérbors, curry, őrölt szerecsen dió, kakukkfű
1 ek prított fenyőmag
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd a megolvasztott margarinhoz keverjük.
Ezután megsózzuk, majd lefedjük.
5 perc múlva hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott sárgarépát is.
Adjuk hozzá a fűszereket.
Fedő alatt pároljuk, amíg puha nem lesz.
Ezután öntsük hozzá kb. 1 dl húsleveslét, és 5 percig hagyjuk párolni, ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt.
Egy botmixerrel, vagy turmixgépben paszírozzuk össze és a maradék húsleveslét hozzáöntjük.
Összeforraljuk, és tálaláskor a tetejére pirított fenyőmagot szórunk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!