1 póréhagyma
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
5 dkg reszelt eidami sajt
víz
só
bors www.toldifuszer.hu
A hagymát hosszában félbevágjuk és jól megmossuk (könnyen megbújnak kis földdarabok benne), majd felszeleteljük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát és fedő alatt többszöri keveréssel megdinszteljük .
Amikor megpuhult felöntjük vízzel, vagy húslével és felforraljuk.
Az étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és besűrítjük a levest.
Sózzuk, borsozzuk.
A hivatalos verzió szerint kenyeret pirítunk, megkenjük fokhagymával, beletesszük a tányérba , rászórjuk a reszelt sajtot és arra szedjük rá a levest. (én csak sajtot teszek bele, mert nem szeretem, ha szétázik a pirítós)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!