Pozsonyi kifli
Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg Rama, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 5 dkg élesztő, kevés só, 4db tojássárgája,és annyi tejföl ,hogy nyújtható legyen a tészta.
A hozzávalókat jól kidolgozzuk, és 10 cipót formálunk belőle, 30- 40 percig kelesztjük. Majd kerek formára nyújtjuk és nyolc körcikkre vágjuk. Szélesebb felébe egy kávéskanálnyi tölteléket teszünk és kifliket formálunk belőle.
Töltelék lehet dió, mák, lekvár. Mindkét töltelék ugyanúgy készül: 15 dkg porcukrot felfőzünk 1 dl tejjel, majd hozzákeverjük a diót/mákot. Ízlés szerint reszelt citromhéjat is adhatunk hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!