2 cs Tante Fanny Friss bejgli és Pozsonyi kifli tészta 400 g
1 db tojás
Töltelék:
20 dkg mák
10 dkg cukor
0,6 dl víz 3 dkg mazsola
A darált mákot összekeverjük a cukorral, vízzel, mazsolával és megfőzzük.
Várunk, hogy hűljön ki.
A Tante Fanny friss bejgli tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük egy síma lapra, és egyenlő négyzeteket vágunk belőle, majd kiskanállal teszünk a négyzet felső egyharmadára, a széleket hagyjuk szabadon.
A kimaradt széleket kenjük be a felvert tojással, majd tekerjük fel a négyzet alakú tésztát kifli formákra.
A tepsibe helyezett sütőpapírra helyezzük a kifli formára tekert tésztát, majd a tésztát kenjük meg a felvert tojással.
Hagyjuk pár percig száradni, majd ismételten kenjük meg felvert tojással.
Az előmelegített sütőben ( 170 fokos ) 25 percig süssük aranysárgára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!