Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Pozsonyi kifli mákkal Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-12-20 18:20:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1792
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 cs Tante Fanny Friss bejgli és Pozsonyi kifli tészta 400 g
1 db tojás



Töltelék:
20 dkg mák
10 dkg cukor
0,6 dl víz 3 dkg mazsola

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

darált mákot összekeverjük a cukorral, vízzel, mazsolával és megfőzzük.
Várunk, hogy hűljön ki.
A Tante Fanny friss bejgli tésztát
10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük egy síma lapra, és egyenlő négyzeteket vágunk belőle, majd kiskanállal teszünk a négyzet felső egyharmadára, a széleket hagyjuk szabadon.
A kimaradt széleket kenjük be a felvert tojással, majd tekerjük fel a négyzet alakú tésztát kifli formákra.
A tepsibe helyezett sütőpapírra helyezzük a kifli formára tekert tésztát, majd a tésztát kenjük meg a felvert tojással.
Hagyjuk pár percig száradni, majd ismételten kenjük meg felvert tojással.
Az előmelegített sütőben ( 170 fokos ) 25 percig süssük aranysárgára.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.