A tésztát kifőzzük lobogó, enyhén sós vízben. A só, és a cukor kontrasztja javítja az étel ízét! Mikor megfőtt leszűrjük, félretesszük. Míg fő, a tojásokat kettéválasszuk. A cukor nagyobb részét elkeverjük a vajjal, és a tojások sárgájával habosra. a tojások fehérjéjét a vaníliás cukorral, a maradék cukorral, és a citrom reszelt héjával kemény habbá verjük. A főtt tésztát összekeverjük előbb a tojás sárgáját tartalmazó masszával, majd óvatosan hozzáadjuk a habot is. Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára zsemlemorzsát szórunk,
A tál aljába halmozzuk a tésztás keverék kétharmadát, rászórjuk a mák, a lekvár, és a mazsola keverékét. Erre rásimítjuk a maradék tésztát, majd előmelegített sütőben 190°-on addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
Várjunk a tálalással, mert melegen nem lehet szépen felvágni, csak szobahőmérsékleten!